Hvad er Paragliding

"Det halve af vores liv!" - vil nogle af os nok svare. Umiddelbart før du måske det bedste indtryk ved at kigge på nogle af de billeder eller filmklip, vi har lagt ind på vores Facebook og Instagram. Men oven i det, skal du lægge en hel masse indtryk, følelser, spænding, kammeratskab, naturoplevelser, frisk luft og meget mere.


Man kan også beskrive det som virkeliggørelsen af drømmen om at kunne flyve ved hjælp af naturens egne kræfter. Alt du behøver af udstyr er en skærm, en sele og en hjelm, der alt sammen kan være i en velvoksen rygsæk.

I Danmark flyver vi meget ved kyster med høje skrænter, hvor der er pålandsvind. Når vinden kommer ind over skrænten bliver den presset opad, og dette kan vi udnytte til at holde os flyvende i timevis foran en skrænt.


Vi kan også flyve termikflyvning, hvor vi udnytter at opvarmet luft stiger opad. Her bliver vi trukket op med en lang wire til nogle hundrede meters højde. Hvis vi finder termik, kan vi flyve distanceture på adskillige kilometer. Vi kan flyve året rundt, men den bedste årstid er sommeren. Hvad siger du iøvrigt til tanken om at tage en paraglider med på din næste skiferie?

Du kan komme i gang med et begynder-kursus, hvor du får instruktion og låner udstyr.


Kurset koster ca 6000 kr. og det er beskrevet nærmere under skoling. Et komplet sæt nyt paragliderudstyr koster typisk 22-30.000 kr. Men mange vælger at købe brugt udstyr i starten, som typisk kan fås for 9-15.000 kr. Det er sårdeles vigtigt at rådføre sig med en instruktør, inden man investerer i udstyr, da nogle avancerede skærme eller meget gammelt udstyr kan være direkte farligt for begyndere.